Friday, June 17, 2011

aku dah habis blajar ke??

Assalammualaikum...

Aku dah habis blajar ke?? betol ke nie?? aku macam x cayer.. bukan ker aku baru mas0k blajar ari tue??

Sedey..sayu... pilu... seme aku rase sekarang...aku x tau nak luah cmner...aku x nak berpisah agi...x nak berpisah ag ngan member2 aku nieh! sob3...tapi tu la,setiap pertemuan tue ada perpisahan.. walau perpisahan itu pahit,tapi ia tetap harus ditelan..

hari nie,last petang aku kat kolej..kat HC 305 blok Cempaka nie..lepas nie,aku x berblogging dari sini dah..bilik nie,menyimpan beribu2 kenangan aku ngan semua orang nga sekeliling aku,khususnya roomate ku sakinah,dan jugak geng2 aku yati,zatie dan wani akmar.. dan bolehkah aku mention satu nama yang pernah satu geng ngan aku dlu iaitu Mirah?? mereka semua mempunyai paling banyak memori ngan aku kat sini..di HC 305 ini,dan di kolej ini..juga di seluruh kehidupan ketika 3 tahun belajar di sini..

tak lupa jugak pada insan tersorok yang pernah beri aku rasa bahagia bercinta..memang sangat sekejap dan x lama,tapi kenangan itu sudah lebih dari cukup untuk aku..thanks..

dan akhir sekali,inilah dia... lonjakan perasaan aku untuk korang seme


AKU SAYANG KORANG
AKU TAK NAK PISAH NGAN KORANG
AKU NAK BERSAMA NGAN KORANG
AKU MASIH RASA AKU TAK PUAS NGAN KORANG

KORANG..THANKS TAU
BAGI AKU RASA SUKA DUKA DALAM HIDUP INI
SERIKAN HIDUP AKU
GEMERLAPKAN HATI AKU
SEHINGGA AKU LALUI 3 TAHUN KAT SINI PON
AKU TAK PERASAN SATU HABOK PON!
YANG MASA ITU SEDANG BERJALAN.
SUNGGUH! SYOK SANGAT NGAN KORANG..

KALAULAH KAN
AKU ADER TERSAKITKAN HATI KORANG
ATAU TERSELIUHKAN FIZIKAL KORANG
AKU MINTAK MAAF BANYAK2
AKU NIE BIASA SAJER..
TAK BERAPA PENYANTUN..
KEKADANG TERKASAR BAHASA DAN TERKASAR ANGGOTA
HARAP2 KELUAR NI,
KITA ZERO-ZERO YAA??

YANG LAU AKU ADER HUTANG MANA2 KER..
JANGAN SEGAN ROGER2 AKU
MANA TAU AKU TERLUPA HUTANG BUGER KER
HUTANG KEROPOK KER NGAN KORANG KAN..hehehe..

LAST BUT NOT LEAST
THANK YOU NILAI COLLEGE
FOR GIVING ME MEMORIES
THAT I LOVE TO REMEMBER




Thursday, June 16, 2011

KurSus InduKsi 2011




Assalammualaikum..........

hehehe..aku kembali berceloteh dalam edisi khas berjudul KURSUS INDUKSI 2011.. edisi khas nie mestilah version aku nyer..yang melibatkan Nilai University College ( NUC) kkm student batch July 08,pelatih kejururawatan dari Kolej kejururawatan Seremban,Murni dan KPJ kkm Nursing Students..

Intention : ia tidak melibatkan kolej2 diluar dari nama2 kolej di atas..harap maklum...hehe.. :))

So,actually kursus induksi yang aku pergi nie dah berakhir 4 hari lepas.. aik..baru 4 ari?? pesal rase dah lama ek?? cm tertahan2 tulis blog nie ek?? ok..sambung story..

Kursus Induksi ni khusus untuk bakal2 penjawat awam kerajaan.. kursus induksi ini dijalankan selama seminggu.dari 8 pagi hingga 6 petang setiap hari... dulu,induksi nie dipanggil Kem BTN( Biro Tata Negara)..tapi sekarang x dah... dah x der aktiviti malam.. x der riadah... x der malam kebudayaan ala2 kem gitu~ yang ader hanya ceramah....ceramah...ceramah...and.....ceramah...

Naseb baiklah ader group work..time tue la,kami berpeluang jadik pelakon termasyhor..hahaha..jugak jadik penyanyi terbest VOkaLnye...

apa aktiviti kami sepanjang kursus nie ek??

DAY 1 - 6/6/2011

hari nie hari pertama.. kami pakai t-shirt je ari nie... sesi pendaftaran peserta2 kursus dijalankan..yang terlibat hanyalah jururawat sahaja ek..setelah sesi pendaftaran,ader Ice breaking.. partner aku time tue dari kolej KKS ialah Syuhada Sulaiman..orangye ramah dan cepat mesra..kami berbual sambil tergelak gelak..hobi aku yg sama ngan dier?? BACA NOVEL LA beb.........hehehe..

Gambar2 Festival tipu2 di KKS...

Group kami- Megamind...

Bersama `pasangan' pengantin yang menjadi juara


lepas tue,yg part bestnyer...ader festival kahwin kat KKS tue  ( KKS stand for Kolej kejururawatan Seremban)..hehe...Anggota karnival?? terdiri daripada semua peserta2 induksi sendiri..best!!! time tue,kami dah duduk dalam divided group.. Group aku namenyer MEGAMIND.. Ader 11 orang..dari NUC,2 org iaitu aku dan KInah... saper kinah?? saper ag kalau bukan roomateku..hehe...kuatkan jodoh kami?? kih3..

Seronok time tue... macam2 design diorang buat..kreatif2 semenye.. group kami dapat tempat kedua dalam acara bina pelamin tu..yeah!

DAY 2- 7/6/2011

Ceramah..ceramah dan ceramah...

DAY 3 - 8/6/2011

On the way nak gi  KKS  pagi tue,secara tiba2 tayar meletup.. aku yg time tue sedap2 tidur,teroleng kepala tidur gerak kiri kanan kiri kanan pon terjaga... apa yg berlaku?? pak cik driver bas KKS tue pon bagi signal ke kiri.. time tue nasib baik dah cerah dan kereta x byk... selamat kami nak ke tepi~

lebih setengah jam jugaklah kami tunggu bas bantuan datang.. masa tue lah... budak2 nilai kolej nie wat aktiviti masing2... tapi majoritinya posing2 dan snap2 la.. aku pon x tau aper yang best berposing time bas rosak tepi jalan gitu... tengok muka pak cik driver cam tgh mikirkan jln penyelesaian,aku x der mood nak jadik happy goodlucky.. tambahan aku teringat,ader satu blog komen pasal org bergambar dpan bas yang baru accident..aku pon terfikir..sesuaikah time berposing ketika ini???

sebab tue la,aku cam x nak involve sgt dalam sesi dioarg tue..malangya dalam pada aku menolak pelawaan diorang tue,suara aku yg agak tegas nie rupanyer terbunyi ` marah ' rupernye... member2 aku kater aku garang... dalam cuba mengekalkan empathy dalam diri aku nie,aku ader gak bergambar ngan diorang nie.. aku x lah rigid sangat~ cume aku harap diorang paham je lah ttg sedikit prinsip aku tueh... piece!

kat kolej..aktiviti kami cam besa..dengar ceramah3x dan assignment berkumpulan.. naseb baik ader assignment berkumpulan..lau x..conform bosan abih la...

DAY 4- 9/6/2011

ceramah ..ceramah...ceramah

DAY 5- 10/ 6 / 2011

Ceramah...ceramah...ceramah....

juga penerangan/iklan insuran ETIQA anak syarikat Maybank.. kami dapat pen free dan teddy bear pink yang comel...hehehe...

DAY 6- 11/6/2011

Hari kemuncak... hari mendebarkan... ader pengucapan awam...tajuk aku :

IMPLIKASI KERJAYA JURURAWAT TERHADAP KEHIDUPAN SEHARIAN KITA...

Lepas tue,petang sikit,ader plak ujian Umum..ujian nie kena lulus...lau x,fail lah kursus induksi kami nie..

pastue,dapat saguhati dari pihak urusetia...yea.....

dan sesi bergambar bersama ahli kumpulan MEGAMIND dan KKm JULY 08...

Ahli2 MegaMind yg cute miut ini ialah
~kak sal,su,lyana,balqis,kak yati,fiza,ain,siti,faezzah,sakinah and me~

Yg beraya sakan ni plak ialah
- tasya,kina,bihaHp,F.n.najihah,bibi,norul,kema,deena,wani,aku,zatie,yatie,nina,
ecah,kak mas,Gouse,kira,kak piya,memey,tikah,kak azi,wani,asyuhana,kak tie-

WILL MISS YOU ALL FOREVER




SEkian.............ngantuk sudaa~ bye...
assalammualaikum...............................

Wednesday, June 15, 2011

LAGU SIHAT SEJAHTERA

SALAM DIBERI SENYUMAN DIUKIR
TANPA MEMBEZA MISKIN DAN KAYA
DAPAT KHIDMAT ANGGOTA YANG MAHIR
LAYANAN MESRA DI MANA SAHAJA

KHIDMAT CEMERLANG PENUH KEMESRAAN
SENTIASA PRIHATIN KEHENDAK PELANGGAN
BERDISIPLIN TINGGI,IRINGI KESOPANAN
NILAI NILAI MULIA..JADI PEGANGAN

KEBAJIKAN PELANGGAN..PALING UTAMA
KAMI HAYATI DAN AMALKAN BERSAMA
KESIHATAN ABADI SEMUA MANUSIA
WAWASAN KITA UNTUK MALAYSIA

( CHORUS 2X)

SIHAT SEJAHTERA
RAKYAT BAHAGIA
HIDUP SEMPURNA
NEGARA BERJAYA..


LAGU KAMI SEDIA MEMBANTU

BANGSA YANG SIHAT ASET NEGARA
KUALITI HIDUP DIPELIHARA
BERPASUKAN BERGANDING TANGAN
PERTINGKATKAN TARAF KESIHATAN

SECARA PROFESSIONAL KHIDMAT DIBERI
KECEMERLANGAN MATLAMAT KAMI
DI MANA PUN JUA
DISETIAP WAKTU
KAMI SEDIA MEMBANTU

KAMI PENYAYANG PADA SEMUA
BAGI KAMI TIADA BEZA
BERTANGGUNGJAWAB AMALAN KITA
KESIHATAN DAN MARUAH DIJAGA

ULANG  PERENGGAN PERTAMA HINGGA HABIS

SECARA PROFESSIONAL KHIDMAT DIBERI
KECEMERLANGAN MATLAMAT KAMI
DIMANA PUN JUA,DI SETIAP WAKTU
KAMI SEDIA MEMBANTU..

DIMANA PUN JUA,DI SETIAP WAKTU
KAMI SEDIA..... MEMBANTU...

Aku KemBali beraksi~ yeah!!

Assalammualaikum......

ari nie...merupakan ari paling bahagia dalam idup aku~ sebab?? sebab LJM dah lepas... berjam jam yang lepas... ini tandanya aku bolehlah kembali beraksi,yakni berceloteh tanpa segan silu di blog aku nieh! heheheh..
sepanjang 2 minggu nie,ditahan tahan tangan aku yang gatal nie dari menulis blog..terlepas sehari sbb tulis sal kawen kak aku dan pasal kwn aku.. pastu,yg laen2,aku tahan2... hish...cam anak hilang mak...kah2... ( terbalik tau!) P/S-jangan ikot peribahasa yg salah nie..

So,lepas nie,... aku akan balas dendam.. balas dendam untuk tulis post dalam blog aku ni puas2..hah3...sekian dulu... 

estalavesta..makan dulu yer~ :D


SEbelum Examination...









SElepaS examInation





Legalah sikit kan~ tapi apa pon... nak suker 100% still x boleh..selagi result x keluar..makanya...



Doa dan Tawakal Kepada Allah Adalah Jalan terbaik...semoga kami semua.. DIN July O8 dan sahabat2 ku yang laen,di mane2 sahaja,juga siapa2 yg menduduki exam LJM,akan lulus exam ini... amin..
dan kita sumer dapat pakai nie kat kepala kita 2 bulan dari skrang!



~lambang kejayaan seorang pelajar~


Sekian

Sunday, June 5, 2011

Jejak Kasih Siri 2 Bersama Dilla Rosli

Assalammualaikum..

Gembira rasa hati dapat jumpa kwan lama.. jejak kasih siri pertama menemukan aku dan che rashidah,manakala jejak kasih siri dua menemukan aku dan fadilla.. Dua2 nie memang kawan akrab aku ketika kecil..Alhamdulillah,kami masih berjodoh untuk mengekalkan ikatan silaturrahim ini..

Nur fadilla ( Dilla) nie,aku kenal time aku darjah-darjah lagi.. kami kenal sebab kami naek bas yang sama.. dia skolah lain,aku pon skolah laen.. tapi,skolah kami dekat2 la,jadi kami sllu tggu bas same2.. hehe.. naik atas bas pon,duduk sama2...macam tue la macam mana persahabatan kami bermula dan terus berkekalan..
Bila masuk skolah menengah,kami berpeluang jadik kawan sekelas..apa agi,jadik satu geng la..hehe..macam2 benda kami buat2 bersama.. antara yang aku paling ingat,kami jadi PRS sama2,kami jadik anggota sukarelawan sekolah sama2..hahaha.. lucu betol ingat time tue.. masa tue,geng kami ader 5.. 

Aku,Dilla,Arizan,Fakhira dan Fatin.Kami memang together2 la time tue.. masa tue,kitaorg seme Form 1.. keje sukarelawan yang aku maksudkan tu,ialah kerja bersihkan toilet pelajar perempuan dan siram pokok bunga sekolah... jangan salah anggap kami kena denda tau! Kami always menang kelas tercantik dan terbersih,juga x pernah kena rekod jenayah untuk dapat hukuman ..hehe..Cuma ntahlah,time tue kitaorg Cuma piker nak berbakti kat skolah.. dalam toilet,siap2 tampal2 lagi,biar berseri..hahahar..lawak bila ingat balik!

Pon begitu,geng kami akhirnya mula terpecah,bukan terpecah kerna gaduh,tapi kerana migration..Dilla pindah ke tanah merah time Form 2,Fakhira pon sama, dan fatin plak Pindah KL time Form 4... meninggalkan aku dan Arizan.. dan akhirnya aku mengenali kawan2 baru.. kenal,tapi bertambah rapat... walau mana geng aku,yang baru atau lama,semenye important kat hati aku nie! Sayang you all !

Bersempena dengan majlis kahwin kakak aku ,akhirnya aku dapat peluang jumpa Dilla lagi.. dah 6 tahun kami x jumpa.. dan,pernah kami sampai dah terputus hubungan..namun aku x putus asa,aku carik ikut google, jejak ikut myspace dan seterusnya berhubung kembali melalui Facebook.. ha,nilah satu kebaikan jaringan internet dan rangkaian social.. menemukan sahabat2 lama.. melalui itulah,kami bertukar contact number dan inilah hasilnya! Selepas 6 tahun,kami bersua kembali! Alhamdulillah...

Dilla dah makin cantik gitu~ pandai bergaya.. datang pon ngan pakwe..hehe.. bile lah aku dapat rase nasik minyak diorang ek?? Kih2...

So,sebelum aku tutup case post aku nie,ini beberapa gambar aku dan Dilla.. sebagai kenangan sweet kami dalam jejak kasih kali ini...

yang baju biru tue la Dilla.. aku?? yang sorang lagi tue.. hehe

bagi can couple nie rase jadik pengantin..hehe.. bile korang pula?? hahaha




Sekian.......

Selamat Pengantin baru

Assalammualaikum ..

We’re here on this special day
Our hearts are full of pleasure
A day that brings the two of you
Close together
We’re gathered here to celebrate
A moment you’ll always treasure
We ask Allah to make your love
Last Forever

Let’s raise our hands and make Do’a
Like the prophet taught us
And with one voice
Let’s all say,say,say

Baraka Allahu lakuma
Wa Baraka alaikuma
Wa jama’a bainakuma fi khair

From Now you’ll share all your chores
Through heart –ship to support each other
Together worshipping Allah
Seeking his pleasure
We pray that he will fill your life
With happiness and blessings
And grants your kids who make your home
Filled with laughter

(Maher Zain )

Hai kawan-kawan,versi terbaru post kali nie,aku ingin share happiness aku ngan korang bersempena dengan majlis perkahwinan kakak aku yang baru berlansung kelmarin..Alhamdulillah,majlis berlansung seperti yang dirancang..

Nak tengok pengantinnya x??
Ini dier.............jeng jeng jeng...


Aik......pesal kuar gambar ni plak?? Takper.. takper... another picture please...

x nampak muka?? x pe xpe... one more ! kompom puas ati..hehe..

Tara... nilah mempelai raja sehari itu...my dear sis Nurilma dan abang iparku,Azwan... Hehe..

Em..em..ape nak cakap ek??? Putus fius la plak..kah3...
Aper kater aku ceritakan dahulu history aku ketika aku nak balik ke umah aku nie?? Hehe..
Kisahnya bermula begini............
'
Once upon a time
There’s one young girl...
With black shirt ,jeans and scarf...
Walking across the road... with the heavy (1000x) luggage ,and the back beg

Ehem2...k la..terkehel otak aku nak berkarang dalam language omputeh nie..hehe.. paling last wat karangan SPm dulu..yakni 4 tahun lepas..hahaha.. sekarang..x dah even time tue aku wat karangan 3 muka surat penuh..kih3...( blajar skrg mmg fully language orang puteh,tapi terminalogies2 science dan kesihatanla..hehe)

Sambung cerita lak~  kirenye,kepulangan aku sempena majlis kakak aku nie,kirenye cam menyelam minum air laa..iaitu menyelamnya= pergi majlis kahwin kakak,dan minum airnya= bawak balik barang2 kolej.. berat dengan buku2 teks kolej dan juga novel2 ku~ hehe.. kerana itulah,maka bagasi kesayangannya yakni beg yang baru aku beli sempena kepulangannku ini hilang kakinya! ops..bukan kaki,tapi roda..hahaha...sedey giler aku...lebih sedey lagi,sebab beratnye membunuh dan aku terpaksa mengheret beg itu jauh sekali! hua! mencabar kekuatan fizikal dan mental aku betol! dah laa x der lansung yang baik hati nak nolong.. naseb naseb~

bagaimanapon,sesukar manapon perjalanan aku nieh,Alhamdulillah,sampai jugak aku kat umah Kuala krai kol 6 pagi.. mmg x leh tido dah pon! lepas mandi dan solat subuh,aku terus ke dapur dan nolong2 ape yg patut...hehe,aku dapat tahu resepi satu kuih baru dari kak longku! haha,boleh aku wat lain kali~

kol 10.00 pagi,majlis akad nikah berlansung.. kakakku serba anggun dengan sut persalinan berwarna putih..putih lambang suci! x gitu?? sedondon dengan abang iparku.gambar yg korang tgk kat atas tue,seme gambar diorang dalam sut akad nikah laa.. erm.. sut ek?? persalinanla..sedap ckit dengar ..kan kan kan?

kemudian,acara persandingan dilansungkan pada pukul 3 petang.. kakakku digayakan dengan 3 pasang persalinan... persalinan pertama berwarna merah,persalinan kedua warna putih dan persalinan ketiga warna kelabu..



Diapit oleh adik-beradik masing-masing

bersama keluarga sebelah pengantin perempuan

bersama keluarga sebelah pengantin lelaki


Time nie,diorang wat outdoor kat tepi rumah.. hish3..kesian abg ipar aku,duduk x sampai 30 saat,dah kena gigit kerengga.. apa lagi,cabutla diorang nie...hehe..

persalinan kedua- English style dan juga persalinan untuk acara memotong kek..
dress?? aku suka gaun tue!
kek?? nyummy!

persalinan ketiga~seperti laksamana dan juga serikandi melayu..hehe..

Akhir sekali,besar lah harapanku semoga perkahwinan mereka akan sering dihiasi dengan penuh keceriaan.. dan sekiranya badai datang melanda,semoga mereka kuat untuk menghadapinya..kerna sesungguhnya syaitan dasim itu telah bersumpah untuk menghuru-harakan rumah tangga anak2 Adam.. Ya Allah,lindungilah pasangan ini dari syaitan yang terkutuk dan direjam.....amin..

last but not least,skali lagi,ini dier... the bridal picture!

bagai pinang dibelah dua..moga bahagia selamanya



BOttoM CornoR StorY
ingat x kisah aku bgtau sal       
bagasi aku yg rosak... hah! dah baik dah... ayah aku
yang baiki.. hehe..ayah aku seorang inventoR..
roda bagasi  ditukar ngan roda bulat..
comel..x mencacatkan pon!

SiDe NotifCatioN
Picture Sources : 100% daripada hp Sony Erickson ku
Picture Editor : empunya blog nie laa..
Mak Andam: Rini's Collection Butik ( kalau x salah aku laa)
model : Nurilma dan Mohd Azwan





SEKIAN