Friday, September 30, 2011

graduation day~ NUC 2011


Salam semua..dah lama aku x jenguk blog ni kan.. aku bukan aper......
cbuk + laptop rosak + kurang idea..

Namun,ader jugak idea...tapi belum berkesempatan nak tulis....contohnya perihal konvo nie...

dah 2 bulan berlalu,baru blog pasal konvo nie aku tulis..kire dah lapuk ckit la..tapi,mmndangkan yg membacanya aku sendiri,so x kesahlah! haha...

Gambar kat tepi nie merupakan gambar kami selepas konvo daa... tengah  tunggu giliran amik resit deposit konvo..they r all my BFF.. miss them..


ha,yang ni plak antara member2 kelas aku laa... tahniah semua...!!!





































overall, konvo nie walau simple,tapi bermakna bagi setiap sorang bagi diri kami.. alangkah bagus kalau kejayaan ini dapat dikongsi bersama insan2 tersayang! mak..ayah... famili...dan yang ader teman instimewa,mestilah masuk sekali kan dalam senarai... jugak kawan2 dan guru2 semenye...

tapi sayang........ aku x sempat merakam kegembiraan ini bersama arwah ayah... mak pown x dapat hadir ke majlis bermakna ini...naseb baik,kakakku dapat menemani..kalau tidak,pasti aku akan rase sedih dan keseorangan di majlis bermakna ini...

sekian.........

Thursday, September 29, 2011

~ayah tersayang~



Dalam kenangan
20/9/1954-14/7/2011

seorang ayah itu..
jasa dan baktinya itu cukup besaR untuk kita nilaikan..
 andai ader kesalahan dan kesilapan yang ayah lakukan..
ia tidak setanding dengan jasa menimbun yang ayah  lakukan..

suatu masa dahulu,
pernah aku terfikir,
apakah akan jadi kalau ayah/mak tiada?
bagaimana kalau mereka pergi dalam tempoh terdekat?

lalu hati dan fikiran aku menolak..
tidak...aku tidak akan kehilangan mereka..

namun sesungguhnya aku memang tidak tahu..
ayah memang dijemput pergi..
meninggalkan kami...

ayah yang sangat soleh..
ayah yang tersangat baik..
tersangat tekun..
dan merelakan ..

belum sempat aku berbakti..
belum sempat aku hulurkan tangan memohon ampun maaf..
ayah telah pergi......

ayah... gigihnya x pernah kurang..
usahanya x pernah berhenti..
demi untuk memastikan..
keluarga tetap dapat menjamah
 makanan
yang enak dan cukup...

persekolahan x pernah diabaikan..
walau jerih perih terpaksa dilalui..
ayah tidak gentar..
ayah rela dan terus gigih..

dan bila ayah pergi..
sokonganku telah hilang satu..
aku hilang tempat bergantung..
aku hilang satu tautan doa..

dan kini,giliran aku...
menadah tangan mengamin doa..
buat ayah yang tersayang..
agar hidup aman di sana..
InsyaAllah..









Thursday, September 22, 2011

petang yang mengantuk~

alamak!
ader ke petang yang mengantuk???
cam metafora la plak!!!

ape kes daa..sebenarnye aku yang ngantuk
aku minum ubat batuk tadi..
bukan minum cam air teh ais tau!
minum ikut dose la.........

huhu.... pesal minum ubat batuk???????
sebab................ batuk la...ape agi...
selsema,batuk,demam,sejuk2 badan..seme ader....
hish3.... nape ek???

sebab environment tercemarkah?
atau sebab aku pengotorkah??
hahahah..aku tolak kemungkinan no 2........ hehe.......

herm........ ntah pe benda aku merepek nie....
aku nie bukan aper.....sajer..........
nak story kisah serius tue ader topiknya,tapi sebab tengah ngantok...
aku x ceritalah agi........ otak sembap... 
later,i tell you ok! hehe........

oh and!
aku kongsi my good good good news k..
gaji dah masyok!!! yeha..............
suker..............
tapi,kepala still tertekan lor......
dahi berkerut.........
sebab pikir masalah negara nieh! hahahar.....
(cam PM)..kih3.........

oklah,dari aku tambah melalut,
baik aku undur diri......
lain masa..........
aku melalut agi.......bye2.............
assalammualaikum...........