Monday, October 31, 2011

Menutup tirai october 2011

salam semua dan happy deepavali..

sedar x sedar,dah habis dah bulan sepuluh... dan rupa-rupanya aku nie dah jadik blogger yang senyap~
ntahla...maybe kesibukan keje buat aku hilang mood nak berblogger.. tapi alhamdulillah,malam nie mood aku sampai...hehe...so aku tulis la sikit2 biarpown ntah ape2 ntah citernye ok..

ok,firstly bile dah lama x bukak blog,aku update appearance blog aku nie..aku tukar lagu2 die.. jadik lebih rancak dan baru2 skit.. hehe..semoga pilihan lagu aku buat korang x jemu k!

then,nak citer sal apew ek?? owh....... audit!!!!!

sekarang semua staff kat HKL busy pasal AUDIT!!

mana x nyer.. kami akan diakreditasikan... akan dinilai sama ada dimartabatkan untuk LULUS atau GAGAL!

mestilah nak LULUS kan!

audit berlansung dari 31/10/11 hinggalah 3/10/11.....

alhamdulillah esok terlepas sebab sister bagi cuti..hehe...tapi lusa dan tulat~ belom selamat... :((

Thursday, October 13, 2011

dilawati famili

satu hari tue...


yakni dalam minggu  ni la..
ketika aku sedang tidor nyenyak ...(hehehe) pada pukul 9am..
aku dikejutkan ngan bunyi hp...


rupenye panggilan dari kakak aku..
diorang kat kl...nak datang jumpe aku..
yippi....


sebelum diorang sampai,sempat aku sambung tido2 ayam..well,aku keje petang~
kena rest cukup2 untuk keje kan?? hehe..


and finally,the times is coming.. seronok aku jumpe diorang.dalam tekanan keje kat spital..dan suasana merindui sanak saudara,ada kakak2 datang menjenguk..dengan x tukar baju...cuci muke jek..saut tudung then terus ikot diorang g makan kat kedai dekat2 situ..hehe..shuu.... jgn bocor rahsia tau!haha...


kat kedai makan,dpat makluman pasal anak sedara aku yg paling kecik..kisah dier dan beg nyonya~


ape x nyer... mak die cakap(kakak aku la tue),masa die tertinggal beg die -beg nyonya mak aku bagi ,die meraung kuat gilerr... die nak gak beg die...... sampai satu blok dengar suara die...hahaha..aku pown gelak sambil tengok anak sedara aku tuh! hish,,rupenye obses ngan beg anak sedara aku nieh.. x pew x pew,nnti cik su belikan beg barbie yang comel untuk adik!




dah siap makan dah anak2 sedara ku nieh! 


ni lah ank sedaraku dan kat tepi tue la beg yang membuatnye histeria..
hahaha... adik...adik....


makan kejap jer...pastu terus balik..sebab diorang nak jln jauh agi..nak balik terengganu dan pahang.. dtg kl sebab hantar mak ke kampung..tinggal ngan kak kat sana... membina satu hidup baru selepas ketiadaan ayah.. mencari lokasi baru,tapi rindu pada kampung di kelantan mesti tetap ader,sebab di situ jasad ayah bersemadi..


last but not least,bergambar la..ape agi... kakak2 aku excited gitu,bergambar berlatarkan KLCC dari umah aku.. 


~my sisters bergambar~
hehe...




ape pown,aku happy sangt2 ngan kunjungan sekejap diorang nie... dah mengubat rindu aku... insyaallah,dapat cuti dua hari,aku akan pulang ke kampung baru aku tue..jumpe mak dan hilangkan rindu aku... 


bye 2...

jalan2 petang ari

salam........


ari nie,aku jalan2... 
habis keje... and after solat asar..laju2 rushing ngan kaktie pergi tunggu teksi..
kami jalan2 area jln sultan ismail ari nie..


ha...... tempat yang kami tuju ialah..
MAJU JUNCTION SHOPPING MALL..
tempat nie aku tau melalui internet..
tengok google map.. confident dan mintak teksi bawak..
memang dekat pown rupernye...hehehe...


yang seronok..dalam tue seme yang penting2 ader.
maknan?? nak aper...
KFC,KENNY ROGERS,PIZZA HUT dan mcam2 food court kat tngkat atas ader..

kemudian...
Nak beli barang dapur...
GIANT ader kat situ..cuma x besar sangat...
x der jual barang letrik...


then,situ ader guardian..ader cosway...ader celcom centre dan maxis center..
JPJ dan JPN pown ader...hahaha..


tapi sini x der wayang la.. shop die pown x la banyak mana...
but not bad la kalau nak jadikan maju junction tempat rehat / tempat makan..
hehe...


so,bye2.. sikit jer nak citer... heheh.. : D



Sunday, October 9, 2011

Dora The Explorer


salam kawan2....

tau citer kartun Dora The Explorer x???

ha... nuun di sini------------------------------->

pesal tetiba bukak story pasal Dora ni ek??

Alkisahnye begini..
ade satu petang yakni petang ini..
aku sedang bekerja lah kan..
dalam wad...ambik observation pesakit..
tetiba.. telingaku tertangkap nyanyian satu kanak2 comel dalam tv... saper agi kalau bukan
DORA THE EXPLORER!!

Tetiba gak,mulut aku terleret senyum...hehe...
rupe rupenye aku teringat zaman kecik2 aku dulu..
x miss kowt aku tengok karton nie...hihi..

rindu benar aku dengan zaman kanak2 aku..
time tue... x der rase stress...
keje aku.. makan tido tengok kartun tido..
happy jek..
paling penting,time tue ayah ader agi...
mak pown sehat walafiat....
aku hidup happy walau keluarga kami x kaya...

kan best kalau boleh balik zaman dulu kan??
hahaha............