Tuesday, November 29, 2011

mY new Modenas

salam semua......

hari nie aku merajinkan diri aku untuk menulis~hehe..
herm..menulis tue hobi aku,tapi ntah nape,bru2 nie mmg agak malas la aku nie..
but.......
for my new motorcycle,
aku akan tulis jugak even sikit pown..

so,alhamdulillah akhirnya tercapai gak hasrat aku nak beli motor..
tu pown bayar insuran bulan2 la..
nak beli cash,nampaknya jauh panggang dari api la..
hehe..

so,hopely,dgn adernye moto nie,snng skit la aku nak g keje,
and jalan2 kat kl nie..
dan insyaallah,buat balik kg skli..
fuh! ader brani............kerrrr???
haha..............

but,unfortunately jugak,skrg nie motor tue not yet ngan aku,
sebab tgh tggu no flat..
herm..mybe next week,it will with me..

my motor nie besa je..
nak beli ego,x mampu...
so,modenas ct 110 nie pown ok la..
aku pilih warna gold..
sbb nak amik merah,rock sgt..
merah hati,dah ramai~.

so,gold la pilihan ku..
comey gak.. cayer?
tgk gambar.........................


this is my CT110..but no mine la..
gambar x ambik agi..hehe...
ni gambar dari internet yaa~

Tuesday, November 22, 2011

BOla OH Bola..

hebat................sungguh hebat...........
penangan bola sungguh hebat.............................

buat aku terasa nak nyanyi satu lagu nie..........

lagu tue sebenarnya lagu p.ramlee..
pasal ubat.............

hai obat,hai obat,,,mari beli obat.,.
siapa terlambat..x dapat........

ntah cmner,lagu nie jek terngiang ngiang kat kpala aku..
cuma die jadik gini......
hai bola hai bola..........
mari tengok bola.....siapa terlambat....
x sempat........haha.......x sempat excited!!!!!!!1111hahaha.....

tetapi itulah die semangat yang kiter cari2 sebenarnye dalam idop nie..
sesunnguhnya aku x penah tgk satu kesepaduan rakyat malaysia dalam satu perkara,
x mengira apa bangsa,apa budaya,apa agama,rural or urban... semua jadi satu..
iaitu kami rakyat Malaysia....

Alhamdulillah,syukur kehadrat ilahi,kerana memberi kememenangan kepada Malaysia... menang kalah adat pertandingan.. namun,sememangnya x dinafikan , jiwa memang hepi bile malaysia menang..
terima kasih kepada skuad harimau malaya semestinya,kerna penat lelah 102 minit bertarung demi mengharumkan nama negara kiter.. especially khairul fahmi,goal keeper kiter... x lupe pada Badrul,kapten kiter dan anak2 buah yang laen.....congrates!.. pasni,pegi makan kenyang2 yer..mesti penat berperang kan tadi?? hehehe........

dan semoga,pasukan indonesia redha menerima kekalahan ni.. biasalah,mesti ader yang menang dan kalah kan? yg peting,jgn campur adukkan permainan dgn hubungan serumpun kiter nie.. ape yg pasti,aku boleh katakan di sini,malaysia dan Indonesia lawan yang sama hebat.. kalau tidak,masakan kemenangan hanya dapat ditentukan setelah tendangan penalti dilakukan bukan?

Aku bangga,kerana dua pasukan yang hebat nie,merupakan satu rumpun yang sama...rumpun jiwa melayu..kata hang tuah teringat di minda... Takkan melayu hilang di Dunia..

moga2,tiada lagi ganyang mengganyang ... antara satu sama lain..after this ok.. peace.. :))

Monday, November 14, 2011

-2 question without answer-

Dalam hidup aku, ader 2 orang yang telah pergi tinggalkan aku dengan soalan tanpa jawapan…

SOALAN PERATAMA BUAT ARWAH AYAHKU...

soalannyer........

ops sori , yang nie still in `URUSAN SERI PADUKA BAGINDA'
' file rupenye...haha

SOALAN KEDUA DITUJUKAN KEPADA SI DIA..


Si dia nie bernama JEJAKA IDAMANKU
Lelaki pertama yang berjaya mencuri hati saya dengan sesungguh sungguhnya..
Yang menggentarkan hati tatkala berjumpa…
Yang mematikan lidah untuk berkata-kata….
Yang memberi saya rasa current bila berjumpa………..

Soalan saya kepada dia…

Awak? Awak pernah cinta saya x dulu?
Betul ke MEMBER AWAK cakap yang awak cinta kat saya..
Tapi kalau betul,kenapa awak x bagitau saya??

Awak, awak tahu perasaan saya macam mana pada awak..
Saya kan dah confess kat awak dulu..
Memang bukan indirect dari saya…
Tapi memang terus terang kan saya…
Just member yang sampaikan..maksudnya sama……..

Awk tahu tak,dari saya confess kat awak…
Sehingga sekarang,saya tunggu jawapan awak..
Paling x pown paling logik,
Saya tunggu jawapan awak sampailah awk berada kat skolah tue last day..
Malangnya saya x tahu pown awak nak pindah skolah..
lau x,mungkin saya akan beranikan diri confess kali kedua…hehe…

Awak,
Awak ingat x semasa kita kat restoran paintong kat tanah puteh hari tu??
Kenapa awak macam kejar saya malam tue?
Tapi kenapa awak lambat??
Ayah saya sampai,baru awak cari saya…
Saya hanya mampu pandang awak dari atas motor je..

Awak ader benda nak cakap ngan saya ke ari tue?

Awak tau,malam tue,sejak saya sampai,saya tunggu awak sebenarnya..
Makanan kat depan x menarik minat saya pown..
Saya tunggu awak…saya tunggu awak…
Tapi sedihnya hati saya,bila saya nampak..
Awk duduk berdua dengan MEMBER KITA dekat serambi luar restoran..
Luluh hati saya……


Tapi saya tak putus asa…
Setiap detik saya tunggu..
Saya berdoa,, awak akan datang jumpa saya..
Dan melafazkan kata2 yang saya tunggu selama ini..

Tapi itulah,awak terlambat!
Atau memang awak x buat apew2 pown..
Masa yang menang..
Ayah saya datang ambik,dan time tue baru awak berlari keluar..

Saya nak tanya awak pasal tue la…
Kenapa awak berlari keluar masa tue?
Awak kejar saya kew?
Kalau yer,kenapa????

>>>> 2 soalan yang tak terjawab sampai ari nie <<< :((

Friday, November 11, 2011

11.11.11

11.
11.
11.

--------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------

ini hasil kerja orang x der kreativiti............................................................hahahaha..............
dan terlampau boring........................................................................>>>>>>>>>>
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.saya.....................teringat zaman kecik2 dulu>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>..........rindu sangat2 laa.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.....<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

tadi.........................>>>>>>>>>>>>>> saya balik lambat sebab banyak kerja<<<<<<<<<<<<<<<<<
keluar bangunan,hujan lebat giler>>>>>>>>>>>>>>>> saya pakai payung tapi still basah agi<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

balik umah>>>>>>>>>>> rindu2 datang menggamit<<<<<<<,>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.peristiwa dalam hujan terimbau kembali>>>>>>>>>>>>>>

Tadi,,kasut aku basah tapi aku still pakai agi............redah agi........
dulu,time aku budak.... hari2 aku redah air hujan camtue la.......... simen berlumut lagi....... ader ulat gonggok agi...................... tapi,syoknya aku tanggalkan kasut........ aku buat macam main ski.........herm,aku teringin nak wat gitu..tapi kang orang ingat aku orang gilak... main ski tengah2 kl nie...hahaha.........

pastu>>>>>>> leh plak bile dah online... aku search kg halaman aku dulu.......rindu betoll la aku kat gua musang tue.......... sekarang kan dah x dok situ>>>>>>>>>>>>>> huhu...sedeynyer.........ape pon,kampung sekarang pown aku suker jugak>>>>>>>>>>>>>>> tapi cinta abadi adalah for u Gua musang....u r my place...u r my blood........ u r my born........ X caYer??? check I/c...check surat beranak...haha.......

Tuesday, November 1, 2011

welcome 1/11/2011

welcome welcome November...


hari nie permulaan ari bulan november..supposely,bulan baru nie kiter jadik rase makin baek kan!
but unfortunately,masa nie aku rasa horrible..semuanye gara2 telah melihat cerita yg x sepatutnya..citer apew tue??


citer nie dah lama dah gempak kat pasaran! bukan sebab citer nie dibarisi pelakon terkenal kat layar perak sana,tapi citer nie gempak sebab citer nie adalah kisah benar! kisah hantu yang sebenar.. citer PENUNGGU ISTANA.. penah dengar kan?


actually,citer tue dah lama ader dalam laptop aku nie,tapi ari nie kononnya baru semangat nak tengok..konon semangat berani dtg la..haha..amik! padan muka aku..berdebar.. tachycardia pown x abis2 smpai sekarang even dah 20 minutes berlalu...hahaha..


giler nervous beb! dan ofcourse seram giler~ 


kalau nie citer rakaman palsu... (lakonan semata-mata),aku akan kater apew~~~~~> x takowt pown..


tapi bile die melibatkan kisah benar,die jadik~~~~~~~~~~~~~~~> sgt takowt.... takziah buat mereka yg terlibat. aku paling kesian kat Fira.. jadik mangsa keadaan bebudak2 nie.. 


then lagi... lagi satu berita gempak... nampaknya bulan november nie,kiter dihidangkan satu berita sedih yang menimpa warga negara kite nie.. kat kota kinabalu.. keretapi berlanggar ngan lori tangki minyak.. menghasilkan satu letupan yang besar.. herm... aku seram sejuk baca kisah2 mcam nie..aku rasa macam usia bumi nie dah x lama... Allah dah mula tunjuk tanda2 itu kepada kiter..