Wednesday, March 21, 2012

oh NO.. i'm just realizing.Fiksyen 302..

oh...tidak!!!
aku baru tersedar.........
yang aku......................... rupanya.......
belom tulis perihal seksyen 302...how come la...
hish...tgk...dah berbulan berlalu................ huhu...........
i'm sorry my dear book..............
early, i don't write about u cause it has to be secret,to let others read about u first..
then................ i'm just forget.............soooo sorry.......................(ape aku merapu da...............)hehe


so....what are Fiksyen 302 story about??read it............


Tajuk: Fiksyen  302
penulis : Ramlee Awang Murshid( penulis treller No 1 Malaysia)
tag Line : JANGAN PERCAYA


 


Semua bermula kerana satu Punca..........
semua bermula kerna satu Cinta............
semua bermula kerana dendam yang  membara.......
semua bermula dari insan yang menjadi pecinta................


Fikyen 302 ni, berbentuk psycho sikit.... macam novel2 Ram terdahulu seperti mandatori, dan rahsia perindu..
But of course la semua novel Ram superB..


cerita die kan, perihal pembunuhan bersiri yang dilakukan oleh orang berlainan, tetapi mempunyai persamaan iaitu akan ader trade mark yg ditinggalkan iaitu, lakaran 302,, serta semua pembunuh itu akan berbogel dan berkelakuan tidak siuman semasa ditangkap pihak polis..latar belakang mereka semua juga sama,iaitu bekas Pesakit Mental..dari hospital yang sama,..


pemilihan mangsa pula dikaitankan dengan individu2 yang terlibat dalam kes pembunuhan seorang wanita yang telah mati dibunuh di kuala selangor 3 tahun yang lalu.


penyiasatan dilakukan oleh pihak polis dan juga peguam pembela.. namun,kes ini tidak selesai!Semua pembunuh terlepas dari hukuman gantung kerana semua adalah pesakit mental.Namun, pembunuh sebenar belum tertangkap...iaitu Zonan... Zonan yang telah menguasai minda pembunuh2 itu,dan yang mengarahkan pembunuhan itu dilakukan..


2032...................... doktor  psyhiatrik yang pernah menjaga pembunuh2 itu, telah melaksanakan satu projek baru..gabungan  fizik dan psychiatry.. untuk menghasilkan satu kapsul yang mampu membawa minda subjek kembali ke masa lampau... subjek telah dipilih..dan pengembaraan roh dari 3023 bermula merentas relung waktu memasuki jasad masa lampau subjek kedua yang dpilih.


DEMI UNTUK MEMBONGKAR ZONAN, BANYAK LAGI NYAWA HAMPIR TERKORBAN DAN TELAH TERKORBAN.. ZONAN ITU MEMANG TERLALU LICIK MELAKUKAN PENYAMARAN DAN TERLALU KEJAM DALAM MELAKUKAN PEMBUNUHAN..


                                                                                                                                     Sekian, hehe...







Sunday, March 4, 2012

mimpi semalam...

assalammualaikum....


semalam........................
aku mimpi jumpa arwah ayah..
dah lama aku x jumpa arwah ayah dalam mimpi..
seingat aku, last sekali time dalam tempoh 40 hari ari tue...


dalam mimpi itu..
ayah gembira...aku pon gembira..
terasa rindu aku selama ini terubat..
aku dan ayah jalan beriringan bersama..


dalam mimpi itu..
ayah tersenyum lebar..
dan ayah melayanku seperti aku anak kecil..
dan kami ketawa bersama..


aku gembira melihat senyuman ayah..
sekurangnya.. aku boleh berfikir..
ayah sudah bahagia di alam sana..
alhamdulillah...amin........


dalam mimpi itu..
aku tidak sakit lagi..
tidak ada lagi batuk2 mahupon sakit dan bengkak kaki..
aku bebas bergerak sesuka hati...
bahagianya bersama ayah..


semoga ayah hidup aman di sana...amin...