Friday, August 31, 2012

pengisian merdeka dan Raya

salam kemerdekaan dan jugak salam aidilfitri kepada semua..

tajuk tu menjadi begitu kerana post ni ditulis antara kedua2 event ini.. hehe..maklumlah, sekarang aku ni pemalas sedikit nak tulis blog..Kalau rajin pown, tetibe bile bukak new post, otak jadi blurr.. x taw ape nak diceritakan.. so, hari ni aku cam ade kerajinan dan ade benda nak distorikan..apa ag.. jalan... haha..

herm.. sedar x sedar,, dah 55 tahun negara merdeka.. tema kali ni? janji ditepati.. herm.. betol ke tu? no komen.. aku x pandai sgt politik ni.. bagi aku, setiap individu mempunyai komen sendiri. mungkin ade golongan yang janjinye memang ditepati oleh kerajaan.. dan mungkin ade yang masih menunggu,bilakah janji kerajaan itu akan ditepati.. so, aku cakap no komen.. sebab aku sendiri pon x taw ape yang kerajaan janjikan untuk aku, janji cmne nak jwb soklan cepu mas tu.. haha.. ape punye citizen la aku ni... hehe..

sebut sal tanggungjawab citizen ni, teringat sal ic baru yang telah diperkenalkan kerajaan bru2 ni.. tada.. aku pon belom tukar ag..dah la alamat tmpat lama.. memang 'terbaik' sungguh!tadi aku berkesempatan tgk ic baru tu.. ohh... rupenye ic baru tu ade 2 muke... satu gambar pasport kt tepi kad.. satu gmbr ukuran kecil kat tgh kad tu.. ohh... bile la aku nak p tukar ye?

then, pasal tanggungjawab citizen ni jugak,aku pon baru teringt yang aku pon belom daftar mengundi ag.. haiya.. janganla plihan raya dekat2 ni kan... mati la aku x mengundi.... (kakitangan kerajaan diwajibkan mengundi) huhu... herm... sebelum nak dftr mengundi, kna tukar alamat ic dlu.. tu yang aku malas tu.. ( aku memang  pemalas)..haha..