Monday, June 24, 2013

jerebu oh....jerebu...

assalammualaikum..'

herm... pastinya banyak entri berkaitan dengan jerebu ni kan.. maklumlah," tragedi" ni nampaknya sedang melanda seluruh negara kita ni.Baik di utara, selatan mahupon di timur dan barat, semua terkena impak jerebu ini..

pada mulanya, aku fikirkan jerebu ini tidaklah seteruk mana..hanya akan melanda kawasan2 tertentu sahaja... but i'm wrong,..

aku ni dah lama x tengok news tau..tp aku taw negara ni kena jerebu hari rabu lalu masa aku pegi lcct pick up a friends.. tetiba ketika kami melalui area sepang tu, bau hangit melingkari kami.suasana memang dah nampak kelam la kan,.. nak kata kabus,, itu tengah malam..so sah2 la jerebu..starting from that aku dapat taw yang negara kita dilanda jerebu.. disebabkan oleh kebakaran yang berlaku di hutan indonesia... oh i see! ( itu yg aku fikirkan?.. dan aku fikir ia akan settled soon..

but then, semalam ketika aku sedang bekerja, lokasi tingkat bawah institut pediatrik, kira2 jam 11 am aku dan rakan2 sekerja noticed something.. actually this mist become worst.. y not?? dari kaunter ke pintu depan wad yang jarak x smpai pon 100 meter, kelamnya dan kelihatan.. sedangkan? wad kami ni dipanggil underground wad.. bukan up'ground' wad...

bau hangit memenuhi kawasan.. langkah drastik terus diambil.. semua tingkap ditutup dan aircond terus dipasang.. ia untuk menghalang kanak2 yang sakit menjadi bertambah sakit, dan orang yang sihat menjadi sakit.. ok?

suasana jerebu yang sempat disnap seusai habis bekerja..







Wednesday, June 12, 2013

benarkah hospital menyeramkan di waktu malam??

assalammualaikum..

malam ni lets talk about hospital.. betulkah hospital ni scary movie di waktu malam?
well... lau tgk movie, must be blood everywhere...kemudian, dengar bunyi orang
menangis... padahal x de sape pon yang menangis... then.. keadaan lengang sepi dan 
suram.bunyi air menitik, mengengsot di mana2... heheheh...

betolllkah itu yang berlaku???

welll... setiap wad  ade story...  my ward too... hehhe

ade patient penah cakap, die nampak ade girl rambut panjang with white colour dress( u know who its that) melayang atas badan dia.. then ade yang terasa macam selimut kena tarik2 time tido.. ade yang terasa kewujudan entiti asing walaupon ketika itu die seorang...

well.. of course ...lah ade.. tapi alhamdulillah x de la' that thing' tu mengacau kami2... aku pon setakat ni belom dipertemukan dengan 'that thing' selama aku bekerja di situ...alhamdulillah! 

And even jumpe, kite kena berdepan dengan yakin.. Kan Allah itu kuasa yang Maha Besar..tapi kalau boleh, mintak jauhlah kan dipertemukan dengan benda2 macam tu..

so,, memandangkan aku agak free malam tadi ketika bekerja.. aku sempat ambik gambar wad aku nieh..hah.. korang nilai sendiri kengerian dan ketakutannye nye k?? hahahahaha



ha..ni keadaan wad aku.. seram x???? its that creepy like anybody talk about?? huhu...here some more

 v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v






hahaha.. this is the real one... 
scary x ?????


 ( pss.... baru tunjuk kat roomate : die kate spooky..teringat suster ngengsot katanye..) 
how about u???





Monday, June 10, 2013

rahsia di sebalik nama




assalammualaikum...

buat semua,,selamat tengahari dan semoga hari ini adalah satu lagi hari yang dirahmati oleh Allah buat kita semua.
well... hari ni saya menghadap komputer lagi.. saya kije shift malam hari ni,, jadi saya ada sepanjang siang untuk beraktiviti.

makanya, untuk memulakan post pada hari ni, saya berkeputusan untuk mengusulkan rahsia di sebalik nama.. 

mana2 yang pernah bertanya apakah maksud nama saya.. di sini saya bagi hint sikit ok.. untuk terangkan segalanya, saya rasa itu belum masanya..CEHH,,,, kelaassss sgt ke nama aku nieh??? hahahaha

ok,first thing at all.. yes.. sy memang taw apa maksud nama saya.Sejak kecil lagi saya dah taw maksud nama saya. yela... sapa lah x curiosity dengan nama sendiri kan... hehehe.. walaupon saya agak pending dan kurang alert sperti yang korang kenal... but trust me.. saya pon ade sensor untuk taw ape di sebalik nama...

haha..so this is some hint for you.

nama saya adalah gabungan Arabic dan melayu.

abviously...nur itu adalah cahaya.

perkataan kedua itu adalah 100% arabic jugak..surprisingly.... 
cuba cari 2 makna di dalamnya.

then,,,the last one... adalah gabungan nama..
somebody and somebody.

so..thats the clue everyone...

then actually ada yang meneka agak betol.. cuma mereka tidak nampak perkaitannya..
hehe... about that.. sori...hanya sampai di sini saja... :D




angels in paeds

hi hi hi
dah lama x menulis kan... berkurun lamanya sudah...
well....so sorri... but saya x taw ape nak ditulis... to much thing actually... tetapi sy x taw.. yg mna satu antara banyak2 perkara tu yang boleh saya kisahkan di sini...

But today... i got a mood.. it all because of the cute cutie girl and boys that i meet today. haha.. surprisingly, sebenarnya saya memang berjumpa kanak2 tiap2 ari pon..tetapi hari ni.. i met an angle.. very2 bright...very2 cute... and we all so happy to meet this girl...

hahaha..suprisingly...... she is not one of our patient...die kakak patient da..hehehe... so, sementara mak  die sibuk menjaga adiknya yang sakit, die pulak dengan ramah mesra melepak bersama kami di kaunter.. wow... jangan salah faham ye... kami bukan selalu dapat lepak.. kebetulan hari ni wad agak tenteram,makanya dapatlah kami bergembira sedikit... hehhe... ( kalau sibuk, nak cuit pipi pon x dapat).. 

well well well...sebab tu, post aku malam ni...all about children..hehhe... so, jom sama2 kite menghepikan diri dengan menatap beberapa gambar kanak2 cute ni,,,well..pesakit memang ramai,, tetapi yang berpeluang aku tangkap gambar adalah mereka2 ni... and they are most i like to play with.. hehehhe...



ha... nilah aisya.... cerdik dan petah betoooii la die... terhibur betul aku tadi..hehe..tq darling



ha...ni pulak si kembar rayyan dan reimy.. kecik2 dah hensem..heheheh..
memang jadik kegilaan aku.. asal free sikit aku main ngn diorang.. asal free,,sambar diorang... bile diorang nak balik..sedeshnye aku... tapi of coursela diorang kena balik..kan dah sihat! hehe



hehehe... yang setokol bersama mata yang bulat.. muka yang bulat dan badan yang bulat ni.. namanya daniyall,,.. dah berapa kali kuar masuk wad kami ni...hehe...superb cute kan??

orite... tulah die antara 1% dari kanak2 yang kami temui setiap ari..hehe...dan kanak2 nilah reason knapa 
aku masih syok kije jadik misi.. dan tambah sikit rempah ratus  bile kije ngan rakan sekerja yang besh.. makanya aku masih bersemangat... go team!