Wednesday, January 21, 2015

Saya ibu baru belajar

Assalammualaikum semua.. lama sudah sy x berblogger nie.. masih dlm proses membentuk diri menjadi ibu yang success.. jadi sy tidak berkesempatan untuk menjenguk dan menambah intipati blog saya nie.

Alhamdulillah anak sy membesar dgn sehat.. sekarang 2 month ++..berat 5.5 kg.. hehe.. .memang montel dan lawa serta menjadi kegilaan tokma dan makcik pakciknye.. ibu dan ayahnye apatah lagikan.. hehe.. sy berdoa agar anak sy akn ttp dikurniakan kesihatan yg baek.. juga membesar dgn sempurna..

Menjadi ibu buat pertama kali memang mencabar.. banyak perkara harus dipelajari mengenai anak kite.setiap masalah yg timbul.. difikirkan kaedah penyelesaiannye.di sinilah google sgt penting selain dripada tunjuk ajar org lebih brpengalaman.

Dengan naluri seorang ibu baru ini sy paham bhwa ibu2 baru pasti ingin mengetahui segala galanya mengenai bayi kite.. kerana itu berdasarkan pengalaman sy yg masih bru bergelar ibu,sy mahu membantu ibu2 diluar sana melepaskan kebuntuan mereka ttg satu2 perkara.. insyaAllah..

Nasihat2 sy ini mendahulukan ape yg terbaek untuk anak2 kite berbanding teori pengurusan bayi yg kite pelajari menerusi sains... walaupon sy seorang misi... kerana pengalaman adalah guru terbaek.

Sy terfikir utk mghasilkn entri pertama iaitu `perkara yg bakal ibu harus ketahui'...

posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment